1. kapitola

24.01.2011 23:23

Demetri vyběhne ze sálu značně rozčilen. Během vteřiny po něm vyráží Felix následován Alecem, které pronásledují tři rozdílné pohledy.

První pohled je lhostejný, majitel pohledu je značně znuděný a přemýšlí, za jak dlouho bude moci ze síně odejít. Tento pohled patří na pohled nejstaršímu, ze tří sedících, muži, jež před chvílí spolu se svými bratry zahájil poradu, která byla pro nepřítomnost dvou členek klanu přerušena.

Druhý pohled patřil nejmladšímu z mužů, sedících na trůnech. Ač jeho kamenný obličej nevyjadřoval žádnou emoci, jeho nitro vyjadřovalo pravý opak. Vřelo to v něm vzteky a v duchu dívku a mladou ženu pomalu upaloval na hranici. Neměl rád když ho někdo nechával čekat. Umínil si, že je nechá potrestat pokud nebudou mít velice dobrou omluvu, pro jejich nepřítomnost.

Třetí pohled, patřící sedícímu muži uprostřed, je neklidný a nechápající. Neumí si vysvětlit, co mohlo zdržet mladší z obou žen. Věděl, že Jane, jak se dívka jmenovala, by nezmeškala poradu bez závažného důvodu. Proto pro ni nechal poslat. Nepřítomnost Heidy ho vůbec nevzrušovala, byl si jist že shání pro všechny „potravu."

Demetri, Felix a Alec se rozběhli po chodbách volterrského hradu s cílem najít Jane, jak jim přikázal Aro. Po pár minutách bezvýsledného pátrání se sešli na recepci.

Demetri, jež byl do Jane, ač byla o tři roky mladší (z fyziologického pohledu), zamilovaný, měl o ni upřímnou starost i když jeho pohled vyjadřoval ledový klid.

Alec nemohl přijít na důvod, jež zdržel jeho sestru, která byla jinak na poradách mezi prvními. Měl o sestru starost, ale najevo to moc nedával. Věděl, že se o sebe postará.

Felix, jež šel jen na Arův příkaz, si starosti nedělal. Věděl, co dokáže a vycházel s ní celkem přátelsky, stejně jako s Alecem a Demetrim. Demetri oslovil Aleca, jež právě dorazil z opačné strany.

„Našel si ji?"

„V pokoji není ani ona ani vzkaz," odpověděl mrzutě Alec.

„Gianno," oslovil Felix recepční, "neviděla jste Jane s Heidy?"

„Heidy jela na výpravu a Jane šla dopoledne na náměstí, prý z pracovního důvodu."

„Z pracovního důvodu?" opakoval Felix.

„Ano," ozval se za nimi Janin hlas.

„Kde si byla?" obořil se na sestru Alec.

„Před branami Volterry," odpověděla neochotně Jane. „Byla jsem tam pracovně odklízet mrtvolu člověka napadeného našincem."

„Tohle si páni nenechají líbit," poznamenal Demetri.

„Měli bychom si pospíšit tato zpráva spěchá," řekla Jane a následována třemi upíry vykročila směr sál.

Sotva vkročili do sálu dostalo se jim mimořádné pozornosti ze strany pánů. Jane šla před neohroženě před trůny a lehce sklonila hlavu. Aro vstal z trůnu a šel se přivítat s Jane.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode