5. Pamatujte na Valentýna 1 část

27.01.2011 15:36

 

"Chudák Sirius," řekla Brianna, jejíž hezká tvář jasně ukazovala její sympatie.

James přikývl a podíval se na svého mladšího bratra. Sirius seděl sám v nedalekém koutě na nebelvírské společenské místnosti, paže zkřížené, tvář zachmuřená. "Nikdy předtím jsem ho takhle neviděl."

"Měl nějakou dívku rád?"
 
James se zasmál. "Celou dobu. Sirius neví, jak se chovat k dívce, kterou má rád, a tak se chová divně. A když jí dostane začne se s ní nudit a odkopne ji a začne si s jinou."

Brianna se usmála a radovala se, že zvuk není způsoben několika staršími studenty kteří seděli kolem, aby se podívali, co bylo zdrojem smíchu.

Arthur, jenž skončil se čtením učebnice se spokojeným povzdechem, vstal a přisedl si ke svému bratranci a podíval se na Briannu. "Bri, pokud chceš být hotová do příštího týdne měla by jsi něco začít dělat."
 
Brianna ihned vystřízlivěla a ústy naznačila omluvu a začala se soustředit na studium a, pro ni, důležité zkoušky. Jeden po druhém, odvrátili pozornost ke své práci, i když několik z nich se po sobě ještě chvíli dívali. Brianna se ještě lehce červenala ve svém křesle.

"Ty barvy ti opravdu sluší, Bri," poznamenal Arthur.

Brianna na něj vyplázla jazyk a odvrátila se k učebnicím.

Chris Weasley se objevil za skupinou a tiše naslouchal Jamesovi přes rameno.

Isabella seděla tiše v koutku a dělala si domácí úkoly, nevědomě vylučujíc své vílí kouzlo. Obvykle se po ní několik studentů dívalo a bylo k ní přitahováno, neohrabaně se snažíc získat její pozornost. Bella však o ně nejevila pražádný zájem.

Student šestého ročníku Miles Balthazar se opíral o zeď za Isabellou a tiše ji sledoval. Zoufale se snažil oslnit mladou čarodějku, snažil se být vtipný, byl úplně vedle ze silného prvního ročníku.
 
James, Chris, Brianna, Arthur a zbytek příšerného tuctu se podíval s potlačeným smíchem, jak se starší student dívá po Isabelle, nebylo pochyb o tom nad čím přemýšlel. Náhle začali problikávat světla až světla zhasla úplně. Miles se zadíval kolem sebe až jeho pohled skončil na Belle, s pocitem že by ji snad mohl ochránit a vykročil k ní, ale k ní si už sedal její bratr Charlie, u kterého Bella začala hledat ochranu, když začala pofňukávat, že se bojí.
 
Nejméně tři studenti z pátého a sedmého ročníku se začali Milesovi pochechtávat. Dokonce i Sirius se podíval s úsměvem na scénu před sebou.
 
Charlie se ani neobtěžoval podívat se směrem k Mikešovi a tiše se posadil ke své sestře, která se na něj podívala a chytla se pod stolem bratra a přisunula se k němu.
 
Sirius s povzdechem vstal a připojil se k Arthurovi, vedle něhož si sedl na pohovku. "Kolik to má udělat?"

Arthur pokrčil rameny. "Přestal jsem s počítáním na patnáctce. Předpokládám, že asi dvacet, možná dvacet dva."

Brianně vystřelilo jedno obočí. "Dvacet dva-co?"
 
Arthur válcované oči. "Ty myslíš, že se někdy zastaví ten růst?"
 
Brianna se také podívala na Isabellu a Charlieho, jakoby je nikdy neviděla. Jak fyzicky dva různí lidé mohou mít k sobě tak duševně blízko, na rozdíl od nich ostatní Weasleyova dvojčata vypadají jako normální sourozenci. Dokonce Potterova trojčata se občas škádlila mezi sebou, ale Billy nikdy neviděl své děti, aby mezi sebou měli neshody.
 
"Já nevím. Měl by mít víc než šest a půl stop. A on už aspiruje na dvanáct stop," odpověděla Brianna. "Pokud to půjde tak dál mohl by být za chvíli velký jako Hagrid."

Arthur se začal usmívat. "Který Hagrid? Rubeus, Olympé nebo Melgwyn?" Zeptal se, hledíc Jamesovi přes rameno, aby zjistil, že Melgwyn, obrovský druhý syn Rubea a Olympé Hagrid nebyl na doslech.

Brianna pokrčila rameny. "Myslela jsem Rubea. Ale co budeš dělat teď?"

James se obrátil na Siriuse. "Tak, kdo je na řadě teď?"

Sirius se pousmál. "Ona ne. Její přátelé a bratr si to nepřejí."

Ostatní se podívali na Siriuse překvapeně. "Co se stalo?"

Sirius se hluboce nadechl. "Kate a já jsme si povídali, že je velký fanoušek Cannon je na cestě, když její bratr a jeho přátelé přišli za námi. Nejdřív jsem visel hlavou dolů, pak mi sebrali hábit a poté zamkli na dívčím WC."
 

James se pečlivě podíval na svého nejmladšího bratra. "To není všechno, že?"

Sirius se zuřivě červenal a třásl se svou hlavou.

James a Arthur se po sobě podívali. "Její příjmení je Brulingstone ne? Je z Mrzimoru, nebo to není ona?" zeptal se James.

Brianna přikývla. "Máme s ní bylinkářství."

Arthur se zašklebil a obzvláště se kouzelně usmál. "Její bratři a jeho přátelé jsou ve Zmijozelu ..."

Chris se taky zářivě usmál. "Myslím, že rozumím a požádáme o pomoc moji drahou sestřičku Bellu."

 

***

Smůla už je snad konečně za mnou. Začínám pracovat na diplomové práci, ale to mi nezabrání pracovat dále na povídkách a obzvláště na téhle. Chtěla bych moc poděkovat všem kteří to vydrželi a věnují svou přízeň těmto povídkám. :-) Ještě jednou děkuji

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode