7. Smrt Siria

20.01.2011 11:06

Od té noci se mezi Tonksovou a Remusem něco změnilo. Byli si bližší. Snažili se spolu trávit trochu víc času. Několikrát Tonksová přišla těm dvěma na štáb něco uvařit, aby tam chudáčci neumřeli hlady. Skvěle si rozuměli. Přesto, jakoby se tajně shodli na tom, že nikomu zatím nic nedají najevo. Že to bude jejich malé tajemství. Měsíce pomalu utíkali a byl tu červen. Během zkouškového týdne se rozhodla Umbridgeová zbavit Hagrida. Šli pro něj v noci, aby nezpůsobili poprask. Na pomoc mu přišla Minerva, kterou zasáhli čtyřmi omračujícími paprsky, bez předchozího varování. Hagrid utekl a ukryl se v jeskyni nad Prasinkami. Za to Minervu ve vážném stavu převezli k Mungovi.

Pár dní na to se to semlelo. Tonksová byla zrovna na ústředí, kvůli služby. V krbu se objevil Snape a honem jim vypověděl, co mu řekl Harry „šifrou“. „Voldemort mu nastražil past. Pomocí těch vidin mu ukázal, že tady Blacka má v zajetí a že ho chce zabít. Byl jsem za nimi v lese, ale nebyli tam. Myslím, že se vydali na odbor záhad.“ Všichni se okamžitě začali oblékat, že jim vyrazí na pomoc. „Blacku, měl bys zůstat tady. Víš co říkal Brumbál.“ Pronesl ledově Snape. „Harry je můj kmotřenec. I kdyby mě ministerstvo mělo zatknout, prostě mu půjdu na pomoc. Slíbil jsem to jeho rodičům, že na něj dám pozor. Já své sliby plním.“ Zavolal si Kráturu a nařídil mu vše sdělit Brumbálovi a ostatním členům, kteří přijdou. Vydal se na odbor záhad vstříc svému osudu, aniž by o něm věděl.

Prošli odborem záhad, až se dostali do snižující se místnosti, podobné kamenné jámě s kamenným obloukem uprostřed. Několik smrtijedů doráželo na pár studentů dole. Členové využili svého překvapení a hned se s nimi dali do boje. Smrtijedů bylo dvakrát víc než členů řádu. Siriusovi se podařilo dostat až k Harrymu a říct mu, ať se i s Nevillem a věštbou sebere a zmizí. Tonksová mezi tím bojovala s Belatrix. Dlouho se jí dařilo odrážet její kouzla, ale Belatrix ji nakonec dostala. Nymfadora se skácela k zemi a zůstala ležet. Co se odehrálo dál se dozvěděla, až druhý den, kdy ležela u Munga. Belatrix při souboji Siriuse smetla do oblouku, ze kterého už se nevrátí. Je mrtvý. Tahle dvě slůvka ji celou dobu pronásledovala. Jsou to moje chyby, kdybych byla lepší, dávala si větší pozor. Výčitky ji ze vnitř nahlodávaly jako nikdy. Jediné štěstí tehdy bylo, že tam přišel Brumbál. Všichni členové byli mimo ze Siriusovi smrti. Nejvíce však Remus. Vždyť ho znal od školy. Byli to nejlepší přátelé. Tonksová si ani nedokázala představit, jak se teď asi cítí Harry.

Třetí den jejího pobytu za ní přišel Remus. Byl bledý a nevyspaný. „Ahoj, jak se máš?“ Zeptal se tiše. „Jde to.“ „Jen jsem chtěl vědět, že budeš v pořádku.“ Chvíli na něj koukala a najednou jí začali téct slzy. „Ale no tak, všechno bude v pořádku.“ Utěšoval ji. Sedl si k ní na postel a pevně ji objal v náručí. Tohle bylo to, co potřebovala. Náruč člověka, který ji miluje a rozumí. Setrvali takhle dlouho, než se uklidnila. „Všechno je to moje vina. Kdybych byla lepší..“ Bylo to poprvé, kdy své výčitky dokázala vyslovit. „Ale prosím tě. Jsi ta nejlepší bystrozorka, kterou znám. To, že Sirius zemřel je vina jen jedné jediné osoby. Belatrix Lestrangeové.“ Chvíli na něj koukala. Ty jeho oči jí tolik uchvacovaly. Pomalu se k ní přiblížil a políbil ji. Bylo to poprvé od té noci. S tím polibkem, jakoby jí vdechl nový život.

Po pár dnech jí pustili domů. Remus ji nabídl, ať prozatím zůstane na ústředí, kde na ni bude moct vždy někdo dohlížet, než se naprosto uzdraví a nabere síly. Vše zlé bylo k něčemu dobré. Ministersvo konečně uznalo, že se Voldemort vrátil a začalo jednat. Brumbálovi byly vráceny všechny tituly a místo ředitele v Bradavicích. Umbridgeová byla poznamenaná kentaury a musela opustit Bradavice. McGonagallová se uzdravila a přijala zpět své místo. Skoro vše bylo zpět ve svých kolejích. Na konci roku jejich známá parta: Lupin, Moody, čtyři Weasleyovi a Tonksová čekali na Harryho u vlaku. Rozhodli se trochu si promluvit s jeho příbuznými o tom, jak s ním zacházejí. Bylo velmi zábavné sledovat barvy obličeje Harryho sttrýce. Ale určitě si vzal jejich rady k srdci.

 

6. Slet událostí 8. Přitažlivost

 

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode